Dugul vagy nem dugul?

Dugul vagy nem dugul?

Az alábbi mondás (“Amiről nem tudunk, az nem fáj!”) számos szájból hangzott el és bizonyos témákban igaznak is bizonyul, viszont a legtöbbször amint tudomást szerzünk a problémáról, csőstöl jön a baj.

Egy betegség, egy elhallgatott titok esetében is igaz ez, de sokkal kézelfokhatóbb, ha fizikailag találkozunk a következménnyel.

Ilyen például a duguláselhárítás vagy dugulásmegelőzés témája.

A családok női tagja általában hosszú hajjal vannak megáldva és fürdések alkalmával nagyon sok hajszál is kerül bele a fürdőkád, zuhanyzó lefolyórészébe. Ezek nagyon csöndben, de lépésről-lépésre tudják eldugítani a csöveket.

Először csak azt vesszük észre, hogy lassabb ütemben folyik el a víz, majd egy óvatlan pillanatban az összefolyó (mely általában ráccsal van lezárva) furcsa hangokat hallat és el kezd vissza beszélni, kiönt a víz. Ilyenkor nincs más lehetőségünk, mivel eldugaszolni a fürdőkád lefolyóját és menteni a menthetőt.

Következő lépésben magunk próbáljuk meg a dugulást eltüntetni, de ha ez sem sikerül, akkor tárcsázzuk a szakembereket sorba és reménykedünk, hogy ráér valamelyik és azonnal tud jönni segíteni.

Persze sokkal olcsóbb lett volna, ha folyamatosan figyelünk az árulkodó jelekre (lassú vízlefolyás), de már késő…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük